Smörstekt torskrygg med pocherat ägg och blomkålspure
Idag blev det fisk till middag. Både jag och Fredrik jobbade över idag men Fredrik var på sitt jobb ca en timme längre än mig. Jag passade på att börja med maten. Hade inte planerat något men vi har fisk hemma sen Fredriks runda på havet. =)
Middagen blev smörstekt torskrygg med pocherat ägg, knaperstekt bacon och blomkålspure.
Jag salta torsken och lät den sedan ligga och rimma i ca 20 min. (2 1/2 dl vatten, 2msk socker och lite salt)
På med en rejäl klick smör och krydda torskryggen med salt och citronpeppar. Stek filéerna i en het stekpanna, börja med skinnsidan ner.
Skeda över smöret lite då och då. Så att torsken blir saftig och god.
Pocherat ägg:
Koka upp vatten och vitvinsvinäger i en kastrull.
Kläck äggen i varsin mugg/glas. Droppa lite vinäger i varje mugg.
Häll försiktigt ner ägget i vattnet.
Tillaga äggen i ca 4 minuter.
Ta upp äggen och lägg dem på en inoljad tallrik
Jag körde blomkålspure och Fredrik fick kokt potatis. Sen toppa vi rätten med knaperstekt bacon.
Så gott så gott!
mat
Tyvärr blev det ingen bild och det blev jag lite ledsen för. Middagen blev kanon bra !!!
Kommentarer
Trackback