Vegetarisk pytt i panna


Igår körde vi ihop en vegetarisk pytt i panna. Fredriks arbetskamrat kom över, för lite middag och öl.
Gillar kombinationen med äpple.
Vegetarisk pytt i panna
4 pers
1 kg potatis
4 st morötter
2 st röda äpple
2 st röd lök
250 gram champinjoner
salt, peppar
1 msk flytande honung
saft från en halv citron
1 st röd paprika
2 st smala salladslökar
Gör så här:
Dela alla ingredienser i lika stora delar.
Lägg äpplena i en skål och pressa citronsaft från en halv citron över äpplebitar.
Koka alt. ångkoka potatis och morötter nästan klara/mjuka.
Hetta upp en stekpanna med smör, lägg i löken och svampen.
När löken börjat bli genomskinlig lägger du i resterande ingredienser.
Ringla över flytande honung och smaka av med salt och peppar.
Dela paprikan i bitar och skala och strimla salladslöken.
Blanda ner i pytt i pannan.
Servera gärna med ett stekt ägg.
Kommentarer
Trackback