Helstekt fläskytterfile med ugnsbakad potatis och kantarellsås

 
Baconlindad fläskytterfile, ugnsbakad potatis och kantarellsås blev sambons val i fredags. 
 
Kantarellsås: 
300gram kantareller (vi använde burksvamp, hade inget annat hemma) 
0,5st gullök 
100 gram smör 
2 dl vatten 
0,5 dl kalvfond
3 dl vispgrädde
0,5 msk balsamvinäger
mjöl + vatten för redning
 
Gör så här: 
Smält smöret i en kastrull, lägg i kantarellerna och en halv hackad lök.
Häll på vatten och låt det koka upp. Häll sen i vinäger, grädde och fond.
Smaka av med salt och peppar  
Red av såsen med vatten + mjöl för önskad konsistens. 
 
Ugnbakad potatis: 
Ca 10st potatisar 
Honung 
Olivolja 
rosmarin 
salt & peppar 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader 
Häll olivolja i en ugnssäker form
Tvätta och halvera potatisen. Lägg potatisen i formen
Ringla över honung och krydda med rosmarin, salt och peppar 
In i ugnen i ca 35minuter 
 
Vi tog även lite morötter tillsammans med potatisen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0