Helstekt fläskytterfile med ugnsbakad potatis och kantarellsås
Baconlindad fläskytterfile, ugnsbakad potatis och kantarellsås blev sambons val i fredags.
Kantarellsås:
300gram kantareller (vi använde burksvamp, hade inget annat hemma)
0,5st gullök
100 gram smör
2 dl vatten
0,5 dl kalvfond
3 dl vispgrädde
0,5 msk balsamvinäger
mjöl + vatten för redning
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, lägg i kantarellerna och en halv hackad lök.
Häll på vatten och låt det koka upp. Häll sen i vinäger, grädde och fond.
Smaka av med salt och peppar
Red av såsen med vatten + mjöl för önskad konsistens.
Ugnbakad potatis:
Ca 10st potatisar
Honung
Olivolja
rosmarin
salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Häll olivolja i en ugnssäker form
Tvätta och halvera potatisen. Lägg potatisen i formen
Ringla över honung och krydda med rosmarin, salt och peppar
In i ugnen i ca 35minuter
Vi tog även lite morötter tillsammans med potatisen.
Kommentarer
Trackback