Hallon curd
Halloncurd som jag gjorde förra helgen, själv tyckte jag att min var lite för sött. Har därför dragit ner på vaniljsockret i receptet.
Hallon curd
2 dl hallon
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk pressad citronsaft
citronskal ca 0,5 tsk
4 st äggulor
70 gram smör
Gör så här:
Blanda socker, citronsaft, citronskal, äggulor och vaniljsocker i en kastrull.
Ställ kastrullen på medelhögvärme.
Värm blandningen men låt den ej koka. Rör om hela tiden.
Ca 30 minuter till curden bli tjock.
Tillsätt smöret och låt det smälta i curden.
Ta av kastrullen från värmen.
Kör hallonen i en matberedare. Rör ner hallonen i curden.
Häll upp hallon curden i en burk. Ställ i kylen.
Håller i ca 2 veckor.
Kommentarer
Trackback