Hallon curd

 
Halloncurd som jag gjorde förra helgen, själv tyckte jag att min var lite för sött. Har därför dragit ner på vaniljsockret i receptet. 
 
Hallon curd 
 
2 dl hallon 
1 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
2 msk pressad citronsaft 
citronskal ca 0,5 tsk 
4 st äggulor 
70 gram smör 
 
Gör så här: 
Blanda socker, citronsaft, citronskal, äggulor och vaniljsocker i en kastrull. 
Ställ kastrullen på medelhögvärme.
Värm blandningen men låt den ej koka. Rör om hela tiden. 
Ca 30 minuter till curden bli tjock.
Tillsätt smöret och låt det smälta i curden.
Ta av kastrullen från värmen. 
Kör hallonen i en matberedare. Rör ner hallonen i curden. 
Häll upp hallon curden i en burk. Ställ i kylen. 
 
Håller i ca 2 veckor. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0