Pizza och pizzasallad
Pizzadeg:
25gram jäst
2,5dl vatten
2msk olja
7-8dl mjöl
25gram jäst
2,5dl vatten
2msk olja
7-8dl mjöl
Förslag på fyllning:
Parmaskinka, riven mozzarella, kronärtskocka, tomatsås och svamp.
Kebabkött, riven ost, tomatsås och fefferoni. Servera med tzatziki.
Parmaskinka, oliver, svamp, riven ost och svamp.
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Smula jästen i en bunke. Värm vatten till 37grader och blanda lite vatten med jästen.
Smula jästen i en bunke. Värm vatten till 37grader och blanda lite vatten med jästen.
Rör till jästen är helt upplöst i vattnet.
Tillsätt resten av vattnet och oljan och rör om.
Tillsätt mjölet lite i taget. Kör till en jämn och fin smet.
Låt jäsa under bakduk i ca ½-1timme, tills degen blivit dubbelt så stor.
Knåda degen och kavla ut till den storleken du söker. Olja en bakplåt och lägg på degen.
Lägg på valfri fyllning
Grädda i mitten av ugen i ca 15min
Tillsätt mjölet lite i taget. Kör till en jämn och fin smet.
Låt jäsa under bakduk i ca ½-1timme, tills degen blivit dubbelt så stor.
Knåda degen och kavla ut till den storleken du söker. Olja en bakplåt och lägg på degen.
Lägg på valfri fyllning
Grädda i mitten av ugen i ca 15min
Pizzasallad:
1 st vitkålshuvud ca 1 kg
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1,5 - 2 msk flytande honung
ca 1 liter kokande vatten
salladskrydda
Gör så här:
Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel
Lägg vitkålen i ett durkslag och häll över kokande vatten.
Blanda olja, vinäger och honung i en skål, smaka av med salladskrydda.
Lägg vitkålen i en skål och ringla över dressingen. Blanda väl.
Ställ pizzasalladen i kylskåpet i minst 3 timmar eller gärna över natten.
Fast det går även bra att äta pizzasalladen direkt.
Kommentarer
Trackback