Pizza och pizzasallad

 
Pizzadeg: 
25gram jäst 
2,5dl vatten 
2msk olja 
7-8dl mjöl 
 
Förslag på fyllning: 
Parmaskinka, riven mozzarella, kronärtskocka, tomatsås och svamp. 
Kebabkött, riven ost, tomatsås och fefferoni. Servera med tzatziki. 
Parmaskinka, oliver, svamp, riven ost och svamp. 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader 
Smula jästen i en bunke. Värm vatten till 37grader och blanda lite vatten med jästen.
Rör till jästen är helt upplöst i vattnet.
Tillsätt resten av vattnet och oljan och rör om. 
Tillsätt mjölet lite i taget. Kör till en jämn och fin smet. 
Låt jäsa under bakduk i ca ½-1timme, tills degen blivit dubbelt så stor. 

Knåda degen och kavla ut till den storleken du söker. Olja en bakplåt och lägg på degen. 
Lägg på valfri fyllning 
Grädda i mitten av ugen i  ca 15min
 
Pizzasallad: 
1 st vitkålshuvud ca 1 kg 
4 msk olivolja 
2 msk vitvinsvinäger 
 1,5 - 2 msk flytande honung 
 ca 1 liter kokande vatten
salladskrydda
 
Gör så här: 
Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel
Lägg vitkålen i ett durkslag och häll över kokande vatten. 
Blanda olja, vinäger och honung i en skål, smaka av med salladskrydda. 
Lägg vitkålen i en skål och ringla över dressingen. Blanda väl. 
Ställ pizzasalladen i kylskåpet i minst 3 timmar eller gärna över natten. 
Fast det går även bra att äta pizzasalladen direkt. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0