Grillade hamburgare med en Coleslaw variant
Grillat är sommar, det och goda sallader. Fast det kan även bli lite väl tråkigt ibland med bara grillat. Så man får försöka variera sig även där. Hamburgare som i detta receptet, kyckling som kommer imorgon och lammfärsspett kommer i veckan eller kanske i nästa vecka. Vi får se.
Grillade hamburgare
4 pers
800 gram nötfärs
1 st ägg
2 msk HP sause
1/2 dl skorpmjöl
1 vitlöksklyfta
6 st kvistar färsk oregano alt. torkad oregano
Gör så här:
Blanda färs, ägg, skorpmjöl och HP sås i en bunke.
Pressa i vitlöksklyftan.
Hacka oreganon.
Blanda om.
Låt det stå i kylskåpet i ca 30 minuter.
Forma till hambugare.
Lägg på grillen.
Veras variant av Coleslaw
4 pers
8-9 dl finstrimlad vitkål
1 st stor rödlök
1 dl turkisk yoghurt
0,5 dl majonäs
1,5 tsk fransk senap
1 tsk flytande honung
svartpeppar
Gör så här:
Ta hjälp av en osthyvel när du strimlar vitkålen.
Skala och skiva löken. Lägg vitkål och lök i en skål.
Blanda yoghurt, majonäs, fransk senap och honung i en annan skål.
Smaka av med svartpeppar.
Rör ner det med vitkålen och rödlöken.
Låt det stå i kylskåpet ca 30 minuter innan servering.
Kommentarer
Trackback