Het rabarberchutney
I lördags fick ni receptet på en super god körsbärschutney och här kommer ett recept på
Het rabarberchutney.
Het rabarberchutney
500 gram rabarber
1 1/2 röd lök
2 msk rödvinsvinäger
1 st rött äpple
1 stor vitlöksklyfta
1 krm curry
1 krm kanel
3 cm färsk ingefära
1 st röd chilifrukt
Gör så här:
Skjölj rabarbern.
Har du späda rabarberstjälkar behöver du inte *skala* dem.
Har du späda rabarberstjälkar behöver du inte *skala* dem.
Dra annars av det tunna skalet på rabarbern.
Finhacka lök, chili, och skiva tunnt ingefäran och
fräs i en kastrull med lite olja tills löken mjuknat.
Krydda med curry och kanel, pass på så det inte bränner vid.
Skiva under tiden rabarbern och äpplet.
Bland ner rabarbern och äpplet med den mjuka lökblandningen
och tillsätt honung, vinäger.
Låt småkoka under omrörning
i ca 15-20 min.
Häll upp på varma glasburkar.
Testa gärna så dina glasburkar tål hetta genom att fylla de med vatten som fått koka
upp.
Servera till kött
Kommentarer
Trackback