Körsbärschutney med rödvin

 
Detta måste ni bara testa! 
Ut och plocka lite körsbär eller spring ner i butiken och köp. 
 
 
 
Körsbärschutney med rödvin 
 
500 gram körsbär 
2 st gula lökar 
2 msk rödvinsvinäger 
2 st röda chilifrukter 
3 st vitlöksklyftor 
1 dl rött vin 
2 msk råsocker 
1 krm malen svartpeppar 
4 msk syltsocker 
 
 
Gör så här: 
 
Kärna ur körsbären. Finhacka lök och vitlök och chili.
Stek lök och vitlök i lite olja så det mjuknar men pass på så den inte bränner.
Lägg över i en kastrull och tillsätt körsbären ,chili ,vinet , råsocker,vinägern och peppar.
Rör ner syltsockert i blandningen.
Låt småkoka under omrörning i ca 15 min.
 
Häll upp i glasburkar med tätslutande lock.
 
Serveras till kött
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0