Körsbärschutney med rödvin
Detta måste ni bara testa!
Ut och plocka lite körsbär eller spring ner i butiken och köp.
Körsbärschutney med rödvin
500 gram körsbär
2 st gula lökar
2 msk rödvinsvinäger
2 st röda chilifrukter
3 st vitlöksklyftor
1 dl rött vin
2 msk råsocker
1 krm malen svartpeppar
4 msk syltsocker
Gör så här:
Kärna ur körsbären. Finhacka lök och vitlök och chili.
Stek lök och vitlök i lite olja så det mjuknar men pass på så den inte bränner.
Lägg över i en kastrull och tillsätt körsbären ,chili ,vinet , råsocker,vinägern och peppar.
Rör ner syltsockert i blandningen.
Låt småkoka under omrörning i ca 15 min.
Häll upp i glasburkar med tätslutande lock.
Serveras till kött
Kommentarer
Trackback