Jordgubbs- och flädercurd

 
 
 
 
Oohhh så smarrigt god denna jordgubbs- och flädercurden blev. 
 
Jordgubbs och flädercurd 
 
250 gram jordgubbar
0,25 dl fläderblomssaft, konc. 
1 msk citronsaft 
2 dl socker 
2 st ägg 
50 gram smör 
 
Gör så här: 
 
Rensa och skölj jordgubbarna. 
Lägg gubbarna i en kastrull och låt det sjuda i ca 5 minuter. 
Krossa lite lätt med en slev. 
Sila jordgubbarna och låt saften pressas ner i en skål. Kasta klar blivande pure. 
Häll tillbaka saften i kastrullen, tillsätt fläderblomssaften och citronsaften. 
Rör i socker och ägg. Rör om så att allt blandar sig. 
Låt det puttra på svag värme i ca 30 minuter så att curden tjocknar. 
Rör hela tiden och se till så att curden inte kokar. 
Klicka ner smöret och låt det smälta i curden. 
Ta av kastrullen från värmen. 
Låt curden svalna innan du häller det i burkar. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0