Jordgubbs- och flädercurd
Oohhh så smarrigt god denna jordgubbs- och flädercurden blev.
Jordgubbs och flädercurd
250 gram jordgubbar
0,25 dl fläderblomssaft, konc.
1 msk citronsaft
2 dl socker
2 st ägg
50 gram smör
Gör så här:
Rensa och skölj jordgubbarna.
Lägg gubbarna i en kastrull och låt det sjuda i ca 5 minuter.
Krossa lite lätt med en slev.
Sila jordgubbarna och låt saften pressas ner i en skål. Kasta klar blivande pure.
Häll tillbaka saften i kastrullen, tillsätt fläderblomssaften och citronsaften.
Rör i socker och ägg. Rör om så att allt blandar sig.
Låt det puttra på svag värme i ca 30 minuter så att curden tjocknar.
Rör hela tiden och se till så att curden inte kokar.
Klicka ner smöret och låt det smälta i curden.
Ta av kastrullen från värmen.
Låt curden svalna innan du häller det i burkar.
Kommentarer
Trackback