Hallonmarmelad med mörk choklad

 
 
 
Det var länge sedan jag gjorde denna marmelad. Men nu kommer recpetet upp. En favorit till frukosten på helgen. Pappas favorit är dock apelsinmarmeladen med whiskey. 
 
Hallonmarmelad med choklad 
 
1 liter frysta hallon 
0,5 kg syltsocker 
100 gram 70 % mörk choklad 
 
 
Gör så här: 
Lägg hallonen i en kastrull. 
Låt hallonen tina upp. 
Häll i syltsocker. 
Låt det koka upp. 
Koka sedan på låg värme i ca 15 minuter. 
Skumma av. 
Hacka chokladen och häll ner i kastrullen. 
Rör om tills chokladen smält. 
Häll marmeladen i burkar. 
På med locket och rakt in i kylen. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0