Kalops

 
Köttgryta
4 pers
 
600 gram högrev 
2 st gula lökar 
3 st morötter 
3 msk vetemjöl 
4,5 dl vatten 
2 msk kalvfond 
10 st hela kryddpeppar
5 st hela kryddnejlikor 
2 st lagerblad 
 
Gör så här: 
 
Skär köttet i bitar ca 3x3cm. Skala och skiva löken. 
Bryn lök och kött i en stekpanna med smör. 
Lägg allt i en gryta.Strö över mjölet. Häll i vatten och fond. 
Lägg i lagerbladen, pepparkornen och kryddnejlikorna.
Låt grytan småkoka i ca 2 timmar under lock. 
Rör om lite då och då. 
Skala och skiva morötterna. Lägg ner i grytan och låt det småkoka i ytterliggare 30 minuter. 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0