Apelsinmarmelad med smak av whiskey

 
Tummen upp för denna söta och goda marmelad, även för dig som inte är förtjust i whiskey. 
Känns som detta är det enda jag sysslat med på sista tiden, göra marmelad, chutney och sylta. 
Köket här hemma är inte riktigt klart än men snart kommer allt igång igen. 
 
Apelsinmarmelad med whiskey 
 
1 kg apelsin 
4 dl vatten
1 kg syltsocker 
saft från 1 citron 
3/4 dl whiskey 
 
Gör så här: 
Tvätta apelsinerna noga. 
Riv skalet från tre st apelsiner ner i en kastrull. 
Skala alla apelsiner. 
Dela i bitar och ta bort det vita. 
Lägg apelsinbitarna i en kastrull. 
Tillsätt vatten och pressa i saften från 1 st citron. 
Låt det koka i ca 20 - 25  minuter. 
Tills frukten blir mjuk, jag mixa frukten med en stavmixer för att inte få så mycket bitar. 
Tillsätt syltsocker och låt det koka i ca 15 minuter. 
Ta bort skummet. 
Dra av kastrullen från värmen och rör ner whiskey. 
Håll upp marmeladen i rengjorda brukar. 
Ställ i kylen. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0