Plommonchutney

 
Grymt god plommonchutney om jag får säga det själv. Recpetet hittade jag på ica.se 
Men jag tog en kanelstång mindre och även lite mindre vatten. 
 
Plommonchutney 
 
1 kg plommon 
3 st vitlöksklyftor 
2 st gula lökar 
1 st röd chili 
1,5 dl vatten 
2 1/2 dl råsocker 
1 dl vitvinsvinäger 
3 st kanelstänger 
1/2 tsk flingsalt 
 
Gör så här: 
 
Skölja, dela och kärna ur plommonen. Dela plommonen i fyra bitar 
Skala och hacka vitlök och löken. Kärna ur och finstrimla chilin. 
Lägg lök, vitlök, plommon och chili i en kastrull. 
Tillsätt vatten, råsocker, vitvinsvinäger och kanelstänger.
Låt allt koka upp och låt det sedan sjuda i ca 50 minuter. 
Smaka av med salt. 
Häll upp chutney i burkar. 
Förvara i kylen. Hållbar i max 6 månader. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0