Plommonchutney

Grymt god plommonchutney om jag får säga det själv. Recpetet hittade jag på ica.se
Men jag tog en kanelstång mindre och även lite mindre vatten.
Plommonchutney
1 kg plommon
3 st vitlöksklyftor
2 st gula lökar
1 st röd chili
1,5 dl vatten
2 1/2 dl råsocker
1 dl vitvinsvinäger
3 st kanelstänger
1/2 tsk flingsalt
Gör så här:
Skölja, dela och kärna ur plommonen. Dela plommonen i fyra bitar
Skala och hacka vitlök och löken. Kärna ur och finstrimla chilin.
Lägg lök, vitlök, plommon och chili i en kastrull.
Tillsätt vatten, råsocker, vitvinsvinäger och kanelstänger.
Låt allt koka upp och låt det sedan sjuda i ca 50 minuter.
Smaka av med salt.
Häll upp chutney i burkar.
Förvara i kylen. Hållbar i max 6 månader.
Kommentarer
Trackback