Äpplebräserad fläskfile



600gram fläskfile
½ gul lök
1 + 3 äpple
3 dl torr äpplecider (vi använde oss av äpplemust)
3 dl vatten
1  + 1 msk smör
1 msk honung
1 paket bacon

Putsa fläskfilen och skär den i två bitar. Skala och skiva löken. Kärna ur och klyfta ett äpple. Lägg löken och äpple i en kastrull och häll på cider och vatten. Koka upp och lägg i köttet. Sjudfa under lock i ca 10-15 min, innertemp. 68grader.
Lyft ur köttet och bryn den runt om i smör. Ringla öcer honung och krydda med salt. Låt köttet vila i ca 5min innan det skärs i portionbitar.
Strimla baconet. Kärna ur och klyfta tre äpple (vi använde två äpple) Kaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Stek äpplet i smör ca 2 min, krydda med salt och blanda ner baconet.
Klart för att servera!
Trackback
RSS 2.0