Köttfärspaj



2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella

Fyllning:
600 g köttfärs
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
smör
3/4 dl chilisås
en skvätt soja
chilipulver
2 tsk samal oelek
1 dl hackad persilja
150 g riven ost
1 paket bacon
ca 100 gram skogschampinjoner
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök tillsammans i smör i en stekpanna några min. Ta pannan från värmen. Rör ner tomatpuré, persilja, 2 dl ost, salt och peppar.Stek svampen i smör och blanda ner i färsen. Häll färsen i pajskalet. Stek bacon, låt vila en stund på papper. Hacka bacon i lagon stora bitar. Strö bacon och resten av osten över färsen. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med crème fraiche och sallad.




Trackback
RSS 2.0