Köttgryta



1 kg högrev
smör för stekning
salt
peppar
150-200 gram bacon
2 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 dl rött vin / matlagningsvin
5 dl vatten
1,5 köttbuljongstärning
1 msk kinesisk soja
5 enbär, krossade
torkad rosmarin
torkad timjan
3 morötter tunt skivade
maizenaredning, mörk
250 gram skogschampinjoner

Tillbehör
potatis
persilja
haricots verts

Gör så här:

Skär köttet i tärningar. Salta och peppra. Fräs i smör och lägg över i en stor gryta.
Fräs baconet så det blir knaprigt och lägg över i grytan.
Hacka löken och vitlöken grovt och lägg i grytan. Häll på vatten, vin, buljong, soja, enbär och kryddorna.
Låt koka under lock i ca 1 timme.
Lägg sedan i morötterna och koka ytterliggare i ca 20 min.
Koka potatisen.
Red ev. grytan med maizena.
Stek svampen i smör och lägg i precis i slutet.
Blanda de nykokta potatisen med hackad persilja.
Servera grytan med potatis och lättkokta haricots verts.

Trackback
RSS 2.0