Kycklingpaj



Även idag blev det ett recept från matplatsen.org och ett av hennes favorit recept. Jag kan förstå varför för pajen blev riktigt god. Denna kommer göras många gånger. Enkel, snabb och jätte god.


Ingredienser:
3 st kycklingfiléer ( ursprungsreceptet halv grillad kyckling)
1 st gul lök
10 st champinjoner
½ burk chunky salsa
200 gram Philadelphiaost (ursprungsrecept 150 gram)
riven ost
smör att steka i
12-15 feferoni, hackade ( ursprungsrecept 5-8st )

Pajdeg:
100 gram smör
3 dl mjöl
2 msk vatten
 ( Jag gjorde dubbel sats)

Gör så här:
Smält smöret till pajdegen, blanda ner mjölet och tillsätt sen vatten. Blanda ihop alla ingredinser och tryck ut i en form. Grädda pajskalet på 225grader i ca 10min.

Dela kycklingen i små bitar, hacka löken och svampen. Bryn först kycklingen till den har fått färg och häll sen i löken och svampen. Vänta till svampen har fått lite färg och tillsätt sen philadelphiaosten och salsan. Låt puttra en stund. Häll i lite feferoni, ca 7 st. Blanda ihop och låt stå en liten stund. Lägg de sista feferonibitarna i botten av pajskalet och  häll i kycklingblandningen. Strö över osten. In i ugnen i ca 15 min. Servera till en god sallad.
Trackback
RSS 2.0