Lussebullar & Saffranbiscotti
Igår när jag kom hem så började jag och mamma med att baka. Fick snabbt köra ner på ICA för att handla saffran, jäst m.m. Sen blev det bakning till tusan. Sockerkaka, Saffranbiscotti och Lussebullar. Mumma! När allt var klart, njöt vi i soffan med tända ljus och förra årets glögg. Saffransglöggen var så god, hade gärna haft en flaska till.
Ingredienser:
2 st |
1,5 paket |
100 gram |
100 gram |
1 dl |
4 dl |
1 tsk |
Gör så här:
1. Hacka mandeln grovt.
2. Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.
3. Blanda ner hackad mandel, vetemjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig deg.
4. Fördela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
5. Låt kaklängderna svalna något och skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar. Sätt in dem i ugnen igen för att torka mitt i ugnen i ca 1 timme i 75 grader varm ugn
Recept från Tasteline.com
Kommentarer
Postat av: Carro
Mums vad gott! Jag älskar alla dina mumsiga recept du lägger upp :)
Trackback