Lasagne med svamp och ricottaost

Gårdagens middag

Lasagne
Egen pastadeg
250 g ricottaost
4st portabello
10st champinjoner
2st scharlottenlökar
2st vitlöksklyftor

Bechamelsås:

50gram smör
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
3dl mjölk
vitpeppar
salt
malen muskot
0,5 tsk socker

Gör så här:
Gör pastadegen och låt den vila en stund i kylen.
Hacka löken och stek i lite smör. Skiva svampen och hacka vitlöken. Ös ner i stekpannan med löken. Krydda ned svartpeppar, chiliflingor och persilja.
Rör ner ricottaosten och låt allt puttra ett par minuter.
Riv ner lite parmesan som smaksättning.

Ta ut pastadegen ur kylen. Kör degen i pastamaskinen till det att du fått tunna fina plattor.

Gör såsen:
Gör en bottenredning på mjöl och smör. ( Fräs mjölet i smör till en jämn smet)
Häll i grädde och mjölk lite i taget och låt koka upp under omrörning.
Smaka av med socker, salt, vitpeppar och lite muskot.

Varva plattor, svampröra och bechamelsåsen. Avsluta med lite hemmagjord pesto.
In i ugnen på 225grader i ca 20min.

Servera med en god sallad.

Mandelpesto:

1 dl sötmandel
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1 dl olivolja

Gör så här:
Mixa mandeln i en matberedare eller mixer. Lägg ner övriga ingredienser och mixa ihop peston. 

Trackback
RSS 2.0