Chokladtryffel med apelsin och flingsalt

 
Choklad i kombination med apelsin och flingsalt = himmelskt gott. 
 
Chokladtryffel med apelsin och flingsalt
 
1 dl vispgrädde 
50 gram smör 
300 gram mörk choklad 
1 dl kesella 
1 tsk flingsalt
skalet från 1 st apelsin
 
Gör så här: 
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och rör ner chokladen i grädden. Låt chokladen smälta, ta lite choklad i taget. Rör i kesella och skalet från apelsinen. 
Häll chokladen i en bakpappersklädd form ca 15x20 cm. Strö över flingsalt. 
Låt stelna i kylen över natten. 
Ta ut tryffeln ur formen och skär i bitar. Strö ev. över lite mer flingsalt innan servering. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0