Griljerade revben med tomat- och ananassalsa


Vi båda har varit sugna på revben ett tag och igår på Coop hittade vi "vanliga" spareribs. Drog igång spisplattan och tog fram den stora kastrullen. Kokade revbenen innan vi tog på glaze och griljerade dem i ugnen. Så gott och köttet bara trillade av. Till det gjorde vi en tomat- och ananassalsa med mynta. Väldigt gott och mycket uppfriskande. Denna salsan kommer göras många gånger till sommaren, till en rejäl grillad köttbit. Vilket får en att längta extra mycket till sommaren......
Griljerade revben
2 personer
600 gram revben
Glaze:
1 dl råsocker
0,5 dl honung
1 dl chilisås
0,5 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor
chilipulver, svartpeppar, salt
Tomat- och ananassalsa
6 st tomater
1st burk ananas i ringar
1 st rödlök
2 msk honung
2 msk olivolja
ca 0,5 dl hackad mynta
salt, peppar
Gör så här:
Dela revbenen på mitten och låt dem koka på medelhög värme i en stor kastrull i 1,5 timme.
Under tiden gör du glazen och salsan.
Ta upp köttet och torka av med hushållspapper. Lägg på ett ugnsgaller. Pensla över glazen.
Griljera revbenen på 200 grader i ca 30 minuter. Efter 10 pensla revbenen med glazen. Efter ytterliggare 10 minuter pensla ett sista lager med glazen över revbenen och ringla över lite honung.
Glaze:
Blanda råsocker, honung, chilisås och olja. Rör om ordentligt. Skala och pressa i vitlöksklytftorna. Smaka av med salt, peppar och chilipulver. Ställ åt sidan.
Salsa:
Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna och ananasen. Lägg i en bunke.
Häll i honung och olivolja. Blanda ner mynta. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer
Trackback