Maraboufudge

 
 
Testade ett nytt julgodis detta året, Maraboufudge. Alltid roligt att testa nya saker och det var inte speciellt svårt. Har lite julgodis kvar att göra, får se om jag får tid över i helgen. 
 
 
Maraboufudge
 
3 dl strösocker 
3 dl vispgrädde 
1 dl ljus sirap 
1 1/5 - 2 msk flytande honung 
50 gram smör 
100 gram Marabou mjölkchoklad
 
Stektermometer
 
Gör så här: 
Blanda socker, grädde och sirap i en kastrull. 
Koka upp och låt stå på medelhög värme tills kolan uppnått 120grader. 
Dra kastrullen från plattan och rör ner honung och smör. 
Låt kolan koka upp igen i ca 2 minuter. 
Dra kastrullen av plattan och stäng av spisen. 
Bryt ner 100gram mjölkchoklad, rör tills all choklad smält. 
Klä en form med bakplåtspapper. Jag använde mig av en brödform, lite beroende på hur tjock du vill ha din fudge. 
Häll upp fudgen i en form. 
Låt svalna i rumstemperatur. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen över natten. 
Skär sedan upp i bitar. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0