Maraboufudge
Testade ett nytt julgodis detta året, Maraboufudge. Alltid roligt att testa nya saker och det var inte speciellt svårt. Har lite julgodis kvar att göra, får se om jag får tid över i helgen.
Maraboufudge
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 1/5 - 2 msk flytande honung
50 gram smör
100 gram Marabou mjölkchoklad
Stektermometer
Gör så här:
Blanda socker, grädde och sirap i en kastrull.
Koka upp och låt stå på medelhög värme tills kolan uppnått 120grader.
Dra kastrullen från plattan och rör ner honung och smör.
Låt kolan koka upp igen i ca 2 minuter.
Dra kastrullen av plattan och stäng av spisen.
Bryt ner 100gram mjölkchoklad, rör tills all choklad smält.
Klä en form med bakplåtspapper. Jag använde mig av en brödform, lite beroende på hur tjock du vill ha din fudge.
Häll upp fudgen i en form.
Låt svalna i rumstemperatur. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen över natten.
Skär sedan upp i bitar.
Kommentarer
Trackback