New York cheesecake med lime
Recept från Leila. En super god cheesecake och man orkar bara en liten bit. Har gjort denna cheesecaken många gånger, fast förra gången glömde jag kesella men den blev god ändå =) Har gjort både med hallon och blåbär och igår blev det med limesaft...
New York cheese
300 gram digestivekex
150 gram smör
600gram philadelphiaost
2 1/2 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse (maizena)
2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 gram vitchoklad
2st lime
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa digestivekexen fint i en mixer. (Alt. i en plastpåse och krossa kexen med en kavel)
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut kexblandningen i en kakform med löstagbara kanter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
Vispa philadelphiaost och kesella krämigt.
Rör ner strösocker, vanlijsocker och majsstärkelse.
Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt grädden och saften från limefrukten.
Bryt och smält chokladen över ett vattenbad. Blanda ner den smälta chokladen i smeten.
Häll smeten över kexbotten.
Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck ev. med folie när kakan börjat få färg, så att den inte blir för mörk. Pass på så att folien inte fastnar i kakan.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i 30 minuter.
Kommentarer
Trackback