Nötstek med lagerblad och timjan

 
En riktigt smaskig söndagsmiddag. 
 
Nötstek med timjan och lagerblad
 
1 kg nötstek t.ex. fransyska 
1 st rödlök 
4 st morötter 
4 st lagerblad 
svartpeppar 
1 tsk hackad timjan 
3 tsk honung 
2 msk soja 
5 dl kalvfond 
2 dl vitt vin 
 
Gör så här: 
Skala och skiva löken och morötterna. Lägg i en gryta. 
Bryn köttet i smör. Sätt in stektermometerna i nötsteken. Lägg nötsteken i grytan. 
Häll på kalvfond och vitt vin. Låt koka upp. 
Tillsätt honung, soja, lagerblad, timjan och svartpeppar (efter smak) 
Låt nötsteken bräsera under lock till köttets innertemperatur visar 72 grader.  Ca 45 minuter. 
Lyft upp köttet och sila skyn. Lägg rödlöken och morötterna i en skål. Ta bort lagerbladen.
Häll skyn i en kastrull och låt det koka upp. Red av med maizena utrört i lite vatten. 
Låt nötsteken vila en stund innan servering. 
Servera med kokt potatis, rödlöken, morötterna, skysåsen och gelé. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0