Pastastubbar med spenat och parmaskinka

 
 
 
 
 
 
 
Snabbt, enkelt och gott. Kan det bli bättre? Pastastubbar med spent och parmaskinka serverades här hemma efter att jag bakat saffranssnittar. 
 
Pastastubbar med spenat och parmaskinka 
 
 Färska lasagneplattor  (vi körde egen pastadeg, igenom pastamaskinen och taaada lasagneplattor) 
100 gram parmaskinka 
200 gram cream cheese 
65 gram babyspenat 
1st scharlottenlök 
svartpeppar, salt
2 st vitlöksklyftor 
1 dl riven mozzarellaost 
 
1 burk krossade tomater 
0,5 msk vitt vin (matlagningsvin) 
2 st vitlöksklyftor 
svartpeppar, salt 
 
Gör så här 
Skala och hacka scharlottenlöken. Bryn löken i stekpanna med en klick smör. Skölj av spenaten och lägg i stekpannan. Häll i cream cheesen. Låt koka upp. Pressa i vitlöksklyftorna och smaka av med salt och peppar. 
 
Tomatsåsen: 
Hett upp en kastrull, häll i de krossade tomaterna. Låt koka upp, häll i vin och pressa i vitlöken. 
Lägg i riven mozzarella och smaka av med salt och peppar. 
 
Lägg ut lasagneplattorna på en bricka. Lägg på parmaskinka så att det täcker plattan. Bre på spenatröran. Rulla ihop lasagneplattan. Skär rullen i bitar och ställ i en ugnssäker form. Upprepa till spenatröran tagit slut. 
Häll tomatsåsen i formen och strö över riven ost. 
 
In i ugnen på 225 grader i ca 20 - 25 minuter. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0