Saffransbiscotti


Ohh så goda. Jag och mamma bakade saffransbiscotti förra året och de blev super goda. Var tvungen att göra saffransbiscotti även detta året.
Saffransbiscotti
2 paket saffran (2x0,5 gram)
2 ägg
100 gram sötmandel
1 dl strösocker
100 gram rumsvarmt smör
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Gör så här:
Grovhacka sötmandeln
Vispa ihop ägg, saffran, socker och smör.
Blanda ner mandeln, bakpulver och mjöl. Blanda till en jämn och ganska kletig deg.
Dela upp degen i 3 st lika stora delar. Lägg på en bakplåtsklädd plåt.
Grädda i 15 minuter, mitt i ugnen på 200 grader.
Låt svalna något innan du skär dem i sneda bitar, ca 2 cm tjocka.
Låt de torka i ugnen över natten (avstängd ugn)
Kommentarer
Trackback