Saffransbullar med mandelmassa

 
Idag när man vakna var det vitt och härligt ute, tanken var att jag skulle köra till Vellingeblomman men det blev ändrade planer. Det ville inte sluta snöa och jag ville inte sätta mig i bilen. Istället så bakade jag saffransbullar med mandelmassa. Himmelskt goda saffransbullar!!! 
 
Saffransbullar med mandelmassa 
 
150 gram smör 
5 dl mjölk 
1 paket jäst 
3 paket saffran 
1 burk kesella 
0,5 tsk salt 
2 dl socker 
1 ägg 
15 dl vetemjöl special 
 
200 gram mandelmassa, riven 
150 gram smör 
1 dl socker 
 
1 st uppvispat ägg 
pärlsocker 
 
Gör så här: 
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandning till ca 37 grader. 
Häll blandningen i en bunke, smula ner jästen. Rör till jästen löst sig. 
Tillsätt kesella, saffran, socker och salt. Blanda väl, se till att allt blandas. 
Häll i mjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg. 
Degen ska släppa från kanterna och fortfarande vara lite kladdig. 
Låt degen jästa under bakduk i 45 minuter, till dubbel storlek. 
Knåda degen på mjölat bakbord. 
Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangel. 
Bre ut smöret, strö över socker och riven mandelmassa.
Rulla ihop degen från långsidan. 
Skär rullen i bitar. Lägg i bullformar. 
Jäs under bakduk i 30 minuter. 
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg, strö över pärlsocker. 
Grädda bullarna i mitten av ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. 
Låt svalna under bakduk. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0