Vanilj- och kanelbullar


 
Igår var jag i fullgång med bakandet till klockan blev nio. Det blev dammsugare, tryfflar, drömmar, cakepops, 2 olika cupcakes, cheesecake, chokladbullar och så vanilj och kanelbullar. 
 
Vanilj- och kanelbullar 
 
50 gram jäst 
4 dl mjölk 
4 st ägggulor 
14 dl vetemjöl 
1 tsk hjortronsalt utrört i lite vatten
 
100gram smör, rumsvarmt 
6 msk strösocker 
3 msk vaniljsocker 
0,5 msk kanel 
 
2 st ägg 
pärlsocker 
 
Gör så här: 
Smula jästen i en bunke. 
Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. 
Häll mjölken över jästen och blanda till jästen löst sig. 
Tillsätt äggulorna, hjortonsaltet och hälften av mjölet. Blanda. 
Häll i socker, smör och resten av mjölet. Blanda till en smidig deg. 
Låt degen jästa under bakduk i ca 30 minuter. 
Ta upp degen på ett mjölet bakbord och knåda degen lite lätt. Dela på hälften. 
Kavla ut degen till en rektangulär platta ca 40 x 25 cm. 
Blanda samma fyllningen och bre på hälften på varje platta. 
Vik ihop halva degen och skär i remsor. Vrid remsorna och forma till kringlor. Lägg kringlorna i bakformar på en plåt. 
Jäs kringlorna i 30 minuter. 
Pensla kringlorna med två uppvispade ägg och strö över pärlsocker 
Grädda kringlorna i ca 7-9 minuter i 225 grader. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0