Vanilj- och kanelbullar
Igår var jag i fullgång med bakandet till klockan blev nio. Det blev dammsugare, tryfflar, drömmar, cakepops, 2 olika cupcakes, cheesecake, chokladbullar och så vanilj och kanelbullar.
Vanilj- och kanelbullar
50 gram jäst
4 dl mjölk
4 st ägggulor
14 dl vetemjöl
1 tsk hjortronsalt utrört i lite vatten
100gram smör, rumsvarmt
6 msk strösocker
3 msk vaniljsocker
0,5 msk kanel
2 st ägg
pärlsocker
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken i en kastrull till 37 grader.
Häll mjölken över jästen och blanda till jästen löst sig.
Tillsätt äggulorna, hjortonsaltet och hälften av mjölet. Blanda.
Häll i socker, smör och resten av mjölet. Blanda till en smidig deg.
Låt degen jästa under bakduk i ca 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölet bakbord och knåda degen lite lätt. Dela på hälften.
Kavla ut degen till en rektangulär platta ca 40 x 25 cm.
Blanda samma fyllningen och bre på hälften på varje platta.
Vik ihop halva degen och skär i remsor. Vrid remsorna och forma till kringlor. Lägg kringlorna i bakformar på en plåt.
Jäs kringlorna i 30 minuter.
Pensla kringlorna med två uppvispade ägg och strö över pärlsocker
Grädda kringlorna i ca 7-9 minuter i 225 grader.
Kommentarer
Trackback