Vit chokladkladdkaka

 
 
Detta smarriga recept på vit chokladkladdkaka hittade jag på Allt om mat. Chokladkladdkaka gjord på vit choklad har jag varken bakat eller smakat förut. Alltså måste det testas! Kombinationen med citron gjorde hela kladdkakan. En efterrätt som snabbt går att svänga ihop och som är väldigt enkel att göra. Kladdkakan bjöd jag på till eftermiddagsfikan på jobb. 
 
Vit chokladkladdkaka 
 
100 gram vit choklad 
100 gram smör 
2 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker (jag tog närmare 2,5 - 3 tsk) 
2 st ägg 
1 st citron, skalet 
1 msk pressad citronsaft (jag tog nästa en halv citron. OBS! smaka av så att du inte får för mycket citronsaft) 
2,5 dl vetemjöl 
 
1 msk smör 
ca 1 dl kokos 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader 
Smörj och strö kokis i en form med löstagbar kant. 
Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen. Bryt ner chokladen och låt den smälta i smöret under omrörning. 
Blanda socker, vaniljsocker i en skål. Knäck i äggen och rör till att blandats sig. 
Häll i smör och chokladblandningen, blanda ordentligt. 
Tillsätt citronskal, citronsaft och mjölet. Rör snabbt ihop till en smet. 
Häll smeten i formen. 
Grädda i mitten av ugnen i 12 - 15 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. 
Pudra över florsocker och toppa med färska bär innan servering. 
Servera med en klick grädde eller glass. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0