Helsingborg - Helsingör

 
Mysig promenad ner till stranden. 
 
 
Den otroligt läckra och goda salladen i Gilleleje. 
 
 
Ett kraftigt regnväder nådde tillsist oss men vi hann bada och sola en stund. 
 
 
Innan färjan tillbaka hann vi med en kort och snabb tur i Helsingör. 
 
 
Halv elva hämta vi upp E & J för ett tur över sundet. En olycka hade inträffat precis innan infarten vid Helsingborg S och det resultera att vi blev stående en väldigt bra stund och vi kom med färjan en timme senare än vad vi hade planerat.
E hade fått tips och två olika orter som skulle vara mysiga. Väldigt väg längs kusten och igenom små byar med pamiga och fina hus. Vårt första stopp blev i Hornbaek. Vi var nästan själva på stranden och hann med ett litet dopp i det kalla havet och en liten solstund. 
Hornbaek var en mysig och sött liten hamnby med fina små gator med butiker och en massa små söta hus. 
Vi tog bilen lite norr ut och mot vårt nästa stopp, Gilleleje för att äta på en lunch på en fiskrestaurang i hamnen. Liten restaurang med väldigt läckra rätter. Jag tog en räkcocktail som var väldigt god och väldigt stor. Här snåla man inte på något. Läckert att salladen serverades i ett bröd. Tyvärr kom det en rejäl regnskur. Vi hade väl hoppats på att regnet inte skulle hinna haft oss. Fast vi hann bada och sola ett stund. 
Innan vi hoppade på färjan hem så tog vi en snabb runda i Helsingör. Det var många år sedan jag var där men det var en mysig och väldigt tyst liten ort. Kanske blir ett nytt besök där när butikerna är öppna. 
 
Vi fick med oss lite gott från fiskbutiken och så en god chiliost. Mysig och rolig dag med vänner. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0