Köttfärs och svampfyllda cannelloni

Till middag idag blev det köttfärs och svampfyllda cannelloni.

Pastarecept:
2 dl vetemjöl
1,5 dl durumvetemjöl
2 msk olivolja
1 ägg + 2 äggula
2 msk vatten
1/2 tsk salt

Köttfärs:
500gr nötfärs
tomatpure
chilisås
krydda: svartpeppar, chili, vitlök 
soja
sambal oelek
matlagningsgrädde
riven ost

Sås:
Creme frachie
Chilisås
riven ost

Lägg alla ingredienser i matberedaren och kör ihop till en deg och låt vila.
Bryn färsen. Skiva vitlöken och lägg i, krydda med svartpeppar och chili. Klicka i lite tomatpure och ta i en liten skvätt av soja ( bara för lite färg ). Ca 1tsk sambal oelek och häll i ca 2 dl grädde. Smaksätt med chilisåsen och häll i den rivna osten. Låt stå och puttra en stund.
Forma degen till en rektangulär rulle. Skär en cm breda skivor i taget, täck över resten och kör biten igenom en pastamaskin (följ anvisningarna) eller kavla ut avlånga plattor för hand. Lägg en klick av färsen och rulla ihop.
Lägg rullarna i en ugnsfastform och häll sedan på såsen. Strö över lite riven ost. In i ugnen i ca 10-15 min i 225grader.

Klart för servering.

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0