Rabarbermuffins
Fick ett ryck och gjorde lite muffins till oss. Denna gången blev det rabarbermuffins med vitchoklad. Goda fast jag missade att sockra rabarbern.
Rabarbermuffins med vit choklad
150 g rabarber
2,5 msk strösocker
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
1 tsk kardemummakärnor
2,5 msk strösocker
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
1 tsk kardemummakärnor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Skölj och finhacka rabarbern. Blanda den med 2 1/2 msk strösocker.
Rör smör, vaniljsocker och 1 dl strösocker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
Rör smör, vaniljsocker och 1 dl strösocker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner genom en sil i äggsmeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten.
Tillsätt hälften av rabarbern.
Fördela smeten i muffinsformar. Toppa med resterande rabarber. Grädda ca 25 min.
Fördela smeten i muffinsformar. Toppa med resterande rabarber. Grädda ca 25 min.
Gör ett test med en sticka för att se att muffinsen är torra inuti.
Trackback