Frukostbullar med keso och solroskärnor
Frukostbullar med keso och solroskärnor
50 gram jäst
50 gram smör
5 dl mjölk
200 gram keso
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
1/2 dl solroskärnor
3 dl rågsikt
3dl grahamsmjöl
ca 6 dl vetemjöl
1 ägg
solroskärnor
pumpafrön
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och rör ner mjölken, värm blandning till 37 grader. Häll över jästen och rör till jästen löst sig.
Häll i sirap, keso, salt och solroskärnor.
Blanda i grahamsmjöl, vetemjöl och rågsikt, degen ska vara ganska lös. Arbete sen degen i ca 5 min i hushållsmaskinen eller 10 minuter för hand.
Låt degen jästa under bakduk i ca 40 minuter.
Rulla bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk.
Pensla bullarna med ett uppvispad ägg och strö över solroskärnor och pumpafrön.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter i 225 grader.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Klockan är över tolv på natta och jag kan inte sova.. Dumt att läsa DIN blogg då som är full med godsaker! Nu är jag hungrig som en varg. Och inte kan jag äta nu heller!
Kram från dalkullan :)
Svar:
Veras kök
Trackback