Halloweenkaka
Denna Halloweenkaka kommer jag att bjuda mina arbetskamrater på i eftermiddag. En liten spindel som inte gått helt rakt har lagt sitt nät över kladdkakan. Haha, jag och Fredrik hade roligt när jag skulle försöka få detta bra. Blev väl sådär snyggt men hoppas på att den smakar bra. Glasyren blev lite väl tunn därför väldigt svårt att få ett snyggt mönster. Får testa med lite mindre vätska (apelsinsaft) nästa gång.
Halloweenkaka
6dl socker
8 msk kakao
3dl vetemjöl
250 gram smör
4 st ägg
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl grädde
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk ljus sirap
4 msk smör
4 dl florsocker
5 tsk saft från apelsin
Hushållsfärg (gul + röd )
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienserna i en skål.
Smält smöret och låt det svalna.
Rör ner i skålen med torra ingredienser.
Knäck i äggen, ett i taget.
Rör till en slät smet.
Klä en springform med bakplåtspapper.
Fyll formen med smeten och grädda i ca 40 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
Ställ kakan i kylen. Under tiden för du glasyren.
Häll ner socker, sirap, grädde och kakao i en kastrull. Koka i ca 20 minuter.
Ta av spisen och rör försiktigt ner smöret.
Häll glasyren över kladdkakan.
Låt svala ett tag.
Blanda florsocker, saften från apelsinen och några droppar hushållsfärg (gul + röd)
Spritsa ut ett mönster över kladdkakan. Låt glasyren stelna innan servering.
Kommentarer
Trackback