Musslor i vitt vin / Moules mariniérs

 
 
Musslor i vitt vin / Moules mariniérs
 
1 kg blåmusslor 
1 st morötter 
2 st schalottenlökar 
4 st vitlöksklyftor 
4 dl vitt vin 
5 dl vispgrädde 
timjan och persilja 
smör
 
Gör så här: 
Skölj och skrubba musslorna, ta bort skägget. Kasta musslorna som är öppna och trasiga. 
Hacka löken och vitlöken. Skala och skiva morötterna i ca 0,5 cm bitar. 
Hetta upp en kastrull. 
Lägg i en klick smör och fräs schalottenlöken, vitlöken och morötterna. 
Lägg i musslor och häll i vinet och grädden. Lägg på ett lock.
Koka på hög värme tills musslorna har öppnat sig. Ca 2 minuter. 
Servera med hackad persilja.
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0