Päronchips med blåmögelost

 
 
I lördags gjorde jag päronchips med blåmögelost, valnötter och honung som tilltugg till drinken. Hittade receptet på denna bloggen
 
Päronchips med blåmögelost, valnötter och honung. 
 
2 hårda päron
1,25 dl vatten
2 dl strösocker
1,5 msk honung
0,5 dl pressad citronsaft
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 75 grader. 
Skiva päronen i tunna skivor. 
Koka vatten och socker i en kastrull. Tillsätt honung och koka upp. 
Dra av kastrullen från värmen och häll i citronsaften. 
Lägg ner päronskivorna och låt dra i ca 30 minuter. 
Ta upp päronen ur lagen och lägg på en bakplåtsklädd plåt. 
Torka i ugngen i ca 4-5 timmar. Vänd skivorna efter halva tiden. 
Låt sedan päronchipsen svalna. 
 
Rosta valnötterna i en torr stekpanna. 
Skiva blåmögelost och lägg på päronchipsen. 
Strö över valnötter och ringla tillsist honung över päronchipsen. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0