Päronchips med blåmögelost

I lördags gjorde jag päronchips med blåmögelost, valnötter och honung som tilltugg till drinken. Hittade receptet på denna bloggen.
Päronchips med blåmögelost, valnötter och honung.
2 hårda päron
1,25 dl vatten
2 dl strösocker
1,5 msk honung
0,5 dl pressad citronsaft
1,25 dl vatten
2 dl strösocker
1,5 msk honung
0,5 dl pressad citronsaft
Gör så här:
Sätt ugnen på 75 grader.
Skiva päronen i tunna skivor.
Koka vatten och socker i en kastrull. Tillsätt honung och koka upp.
Dra av kastrullen från värmen och häll i citronsaften.
Lägg ner päronskivorna och låt dra i ca 30 minuter.
Ta upp päronen ur lagen och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
Torka i ugngen i ca 4-5 timmar. Vänd skivorna efter halva tiden.
Låt sedan päronchipsen svalna.
Rosta valnötterna i en torr stekpanna.
Skiva blåmögelost och lägg på päronchipsen.
Strö över valnötter och ringla tillsist honung över päronchipsen.


Kommentarer
Trackback