Tarteletter med vaniljkräm och färska bär
Tarteletter med vanlijkräm och bär
Mördeg:
4 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 st ägg
Vaniljkräm:
5dl mjölk
1 st vanlijstång
1,5 dl strösocker
6 st äggulor
0.75 dl majsstärkelse
50 gram smör
Dekoration:
Hallon, blåbär, florsocker
Gör så här:
Tärna smöret och blanda med vetemjöl och florsocker
Knäck i ägget och arbeta degen. Om degen ej går ihop så tillsätt ett par droppar vatten. Knåda inte degen!
Plasta degen och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter, minst.
Sätt ugnen på 175 grader
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och dina tartelettformar. Nagga botten med en gaffel. Klä sedan in formen/degen med alu. folie. Grädda i 10 minuter.
Ta bort foliet och grädda skalen i ca 7 minuter.
Låt skalen svalna.
Vaniljkräm:
Går även super bra med marsan.
Dela och skrapa ur vaniljstången och koka upp tillsammans med mjöken.
Vispa strösocker, ägggulorna och majsstärkelsen poröst.
Häll i mjölken samtidigt som du vispar.
Häll sen tillbaka blandningen i en kastrull och låt det koka upp under kraftig vispning. Häll över blandningen i en skål när krämen tjocknat.
Plocka ur vaniljstången.
Lägg i smöret och låt det smälta i den varma krämen, under vispningen.
Vispa tills du fått en fin och slät kräm.
Låt kärmen svalna innan du fyller skalen.
Dekorera med färska bär. Innan servering pudra över lite florsocker.
Recept på tartelleterna som jag gjorde när jag hade Afternoon Tea Party för ett tag sedan.
Kommentarer
Trackback