Baguette

Räkor = Ailoi = Baguette. Ville såklart testa på detta själv, så det blev hembakad baguette till gårdagensmiddag.
Baguette
25 gram jäst
5dl fingervarmt vatten
2 dl olivolja
1msk salt
13 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i matberedarens skål och häll i det fingervarma vattnet.
Rör ut jästen i vattnet, Häll i olivolja, salt och mjöl.
Arbeta degen kratfig så den blir smidig.
Jäs under bakduk i ca 1timme
Dela i 2 delar och forma till baguetter.
Lägg på en bakplåtsklädd plåt, pudra över lite mjöl på baguetterna.
Sätt ugnen på 275 grader
Jäs i 30 min under bakduk
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter
Låt baguetterna svalna på på ett galler under duk.
Kommentarer
Trackback