Baguette

 
Räkor = Ailoi = Baguette. Ville såklart testa på detta själv, så det blev hembakad baguette till gårdagensmiddag. 
 
Baguette 
25 gram jäst 
5dl fingervarmt vatten 
2 dl olivolja 
1msk salt 
13 dl vetemjöl 
 
Gör så här: 
Smula jästen i matberedarens skål och häll i det fingervarma vattnet. 
Rör ut jästen i vattnet, Häll i olivolja, salt och mjöl. 
Arbeta degen kratfig så den blir smidig. 
Jäs under bakduk i ca 1timme 
Dela i 2 delar och forma till baguetter. 
Lägg på en bakplåtsklädd plåt, pudra över lite mjöl på baguetterna.
Sätt ugnen på 275 grader
Jäs i 30 min under bakduk 
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter 
Låt baguetterna svalna på på ett galler under duk. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0