Fiskgratäng med räkor och tomat
Fiskgratäng med räkor och tomat
4 port.
600gram torskfile
500gram skalade räkor
2st tomater
salt, vitpeppar
Mos:
800gram potatis
1dl varm mjölk
1 äggula
2msk smör
salt, vitpeppar
Sås:
4msk smör
2msk mjöl
4dl vispgrädde
0,5dl vitt vin
saft från en halv lime
citronpeppar, salt
Parmesan
Gör så här:
Sätt ugnen på 225grader
Skär fiskfiléerna i små bitar och lägg i en smord ugnssäker form.
Skiva tomaterna. Strö över räkorna och lägg på tomaterna.
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölet.
Häll i grädden, saften och vinet. Låt det puttra en stund.
Smaka av med citronpeppar och salt.
Skala och skiva potatisen i bitar.
Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och stöt sönder potatisen
Blanda ner het mjölk och smör. Smaka av med salt och vitpeppar
Rör ner en äggula
Klicka eller spritsa ut mosen kring fisken.
Häll såsen över fisken och strö över lite räkor
Toppa gratängen med lite riven parmesan.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 20min eller tills mosen fått gyllenbrunfärg.
Kommentarer
Trackback