Fiskgratäng med räkor och tomat

 
 
Fiskgratäng med räkor och tomat 
 4 port. 
600gram torskfile 
500gram skalade räkor 
2st tomater 
salt, vitpeppar 
 
Mos:
800gram potatis
1dl varm mjölk 
1 äggula
2msk smör 
salt, vitpeppar 
 
Sås: 
4msk smör
2msk mjöl 
4dl vispgrädde 
0,5dl vitt vin 
saft från en halv lime 
citronpeppar, salt 
 
Parmesan 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225grader
Skär fiskfiléerna i små bitar och lägg i en smord ugnssäker form. 
Skiva tomaterna. Strö över räkorna och lägg på tomaterna. 
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölet. 
Häll i grädden, saften och vinet. Låt det puttra en stund. 
Smaka av med citronpeppar och salt. 
Skala och skiva potatisen i bitar. 
Koka den mjuk i lättsaltat vatten. 
Häll av vattnet och stöt sönder potatisen
Blanda ner het mjölk och smör. Smaka av med salt och vitpeppar 
Rör ner en äggula 
Klicka eller spritsa ut mosen kring fisken.
Häll såsen över fisken och strö över lite räkor
Toppa gratängen med lite riven parmesan. 
Gratinera i mitten av ugnen i ca 20min eller tills mosen fått gyllenbrunfärg.  
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0