Fläskfile med italienskt täcke
Igår hade vi Fredriks familj här för middag. Varmrätten bestod av fläskfile med italienskt täcke och potiatisgratäng. Hittade detta goda receptet på alltommat.se
Fläskfile med italienskt täcke:
500 gram fläskfile
2 msk smör
salt & peppar
1 paket riven mozzarella
1 st basilika i kruka
50 gram grillad paprika (på burk)
2 st vitlöksklyftor
salt & peppar
sky
1,5 dl vatten
3 dl grädde
2 msk kalvfond (konc.)
1 dl creme fraiche
1 tsk soja
1 msk maizena (ljus)
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Putsa filén från fett och senor.
Bryn i stekpanna med en klick smör till filen har fått en fin brun färg.
Salta och peppra. Ta upp filen på en skärbräda.
Häll vatten i stekpannan sila sedan ner skyn i en kastrull.
Plocka och hacka bladen från hela basilikan. Skär paprika i små bitar.
Skala och skiva vitlöken. Blanda vitlök och paprika.
Skär fläskfilen i ca 2cm tjocka skivor. Lägg i en ugnssäker form.
Lägg på paprikablandningen. Strö över basilika och mozzarella.
In i ugnen i ca 15 minuter.
Koka upp skyn och fonden i en kastrull. Vispa ner grädde och creme fraiche.
Låt sjuda en stund, smaka av med soja och peppar.
Servera med potatisgrantäng och sallad.
Kommentarer
Trackback