Kalvrostbiff med rödvinssås
Igår blev det något nytt. Kalvrostbiff med rödvinssås och ugnsbakad potatis. Hade inte gjort rödvinssås från grunden helt själv innan och måste säga att det var himla enkelt och super gott.
Kalvrostbiff med rödvinssås
700gram kalvrostbiff
Rosmarin
Vitlök
Rödvinssås:
1msk smör
1st schalottenlök
2msk råsocker
4dl rödvin
4dl vatten
4msk kalvfond
1msk maizena majsstärkelse
2msk smör
Gör så här:
Skär ett snitt i köttet och fyll med skivad vitlök och rosmarin.
Stek köttet i smör så att den får färg.
Tillaga i ugnen på 160grader till en innertemperaturen på 58grader.
Finhacka löken. Fräs löken i smör ca 1min utan att den tar färg.
Häll ner råsocker och låt det smälta i ca 1min.
Häll ner vin, vatten och fond. Låt koka utan lock tills ca 3dl återstår.
Sila såsen genom en finmaskig sil
Hetta upp såsen i en ny kastrull och vispa ner maizena utrört i lite kallt vatten.
Koka upp och rör ner smöret.
Servera kalvrostbiffen med ugnsbakade rotfrukter, rödvinssås och en god sallad.
Kommentarer
Trackback