Kalvrostbiff med rödvinssås

 

 
 
 
Igår blev det något nytt. Kalvrostbiff med rödvinssås och ugnsbakad potatis. Hade inte gjort rödvinssås från grunden helt själv innan och måste säga att det var himla enkelt och super gott. 
 
Kalvrostbiff med rödvinssås

700gram kalvrostbiff
Rosmarin
Vitlök 
 
Rödvinssås: 
1msk smör 
1st schalottenlök
2msk råsocker 
4dl rödvin 
4dl vatten 
4msk kalvfond 
1msk maizena majsstärkelse 
2msk smör 
 
Gör så här: 
Skär ett snitt i köttet och fyll med skivad vitlök och rosmarin. 
Stek köttet i smör så att den får färg. 
Tillaga i ugnen på 160grader till en innertemperaturen på 58grader. 
 
Finhacka löken. Fräs löken i smör ca 1min utan att den tar färg. 
Häll ner råsocker och låt det smälta i ca 1min. 
Häll ner vin, vatten och fond. Låt koka utan lock tills ca 3dl återstår.
Sila såsen genom en finmaskig sil
Hetta upp såsen i en ny kastrull och vispa ner maizena utrört i lite kallt vatten.
Koka upp och rör ner smöret.
 
Servera kalvrostbiffen med ugnsbakade rotfrukter, rödvinssås och en god sallad. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0