Kanelbullar

 

Igår var det kanelbullens dag, perfekt för mig som älskar kanelbullar.

 Här hemma blev det kanelbullar i soffan med Faktaboken om Sydafrika.  Mumsigt som bara den.

Jag vill gärna ha mina kanelbullar stora och riktigt saftig, inga torrbollar.

Kanelbullar 

Deg

150 g smör, smält 
5 dl mjölk 
50 g jäst 
0.5 dl strösocker 
1 tsk salt 
15-16 dl vetemjöl 
Fyllning

150 g smör, ca 
1 dl strösocker, ca 
1 msk kanel, ca 
1 st ägg till pensling 
Till dekoration

pärlsocker

 

Deg
Blanda smör och mjölk.

Värm blandningen till fingervarmt och rör ut jästen.

Tillsätt socker och salt och arbeta in mjöl till en smidig deg. Knåda degen noga.

Låt jäsa bakduk i cirka 30 minuter.

Arbeta sen degen på lätt mjölat bord.

Dela degen i två delar.

Kavla en del till en avlång platta.

Fyllning
Hyvla smöret och lägg över plattan.

Strö på lite socker och kanel och rulla ihop.

Skär rullen i bitar och ställ dem i bullformar. Gör likadant med resten av degen.

Täck med duk och låt jäsa 30 minuter.

Värm ugnen till 250 grader.

Pensla med ägg och strö på pärlsocker.

Grädda i 8-10 minuter.

Låt svalna på galler under duk.

 

 


Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0