Majsbröd
Har länge varit väldigt sugen på att baka ett majsbröd. Imorse blev det äntligen av. Jag och Fredrik gick loss och gjorde varsitt majsbröd.
Majsbröd:
25gram jäst
5dl vatten, fingervarmt
0,5 dl raspolja + 2msk raspolja
0,5 msk salt
0,5 msk strösocker
1dl majskorn + 0,5dl majskorn
2dl polentamjöl
12 dl vetemjöl
1msk flingsalt
Gör så här:
Smula jästen i en bunke, tillsätt lite av vattnet och rör till jästen av löst sig.
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, socker, majs och polenta.
Häll ner mjölet lite i taget tills du får en smidig deg.
Smörj en brödform och strö den med polenta. Tryck ut degen i formen.
Låt jäsa under bakduk i ca 30min. Sätt ugnen på 225grader.
Ringla ca 2msk rapsolja på brödet och strö över lite majskorn och flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Låt brödet svalna något innan du skär upp brödet.
Kommentarer
Trackback