Majsbröd

  

 
Har länge varit väldigt sugen på att baka ett majsbröd. Imorse blev det äntligen av. Jag och Fredrik gick loss och gjorde varsitt majsbröd. 
 
Majsbröd: 
25gram jäst 
5dl vatten, fingervarmt 
0,5 dl raspolja + 2msk raspolja
0,5 msk salt 
0,5 msk strösocker 
1dl majskorn + 0,5dl majskorn
2dl polentamjöl 
12 dl vetemjöl 
1msk flingsalt 
 
Gör så här: 
 
Smula jästen i en bunke, tillsätt lite av vattnet och rör till jästen av löst sig. 
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, socker, majs och polenta. 
Häll ner mjölet lite i taget tills du får en smidig deg. 
Smörj en brödform och strö den med polenta. Tryck ut degen i formen. 
Låt jäsa under bakduk i ca 30min. Sätt ugnen på 225grader. 
Ringla ca 2msk rapsolja på brödet och strö över lite majskorn och flingsalt. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. 
Låt brödet svalna något innan du skär upp brödet. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0