Pannbiff med brunsås och stekt lök

 
Husmanskost när den är som bäst. Igår blev det pannbiff med brunsås och stekt lök. 
 
Pannbiff med brunsås
ca 500gram nötfärs 
4msk ströbröd 
1 1/2dl vatten 
1tsk salt 
1ägg 
1st finhackad gullök 
svartpeppar 
paprikapulver 
 
1st gullök 
 
3dl vispgrädde 
1dl vatten 
1msk lingonsylt 
1st buljongtärning 
svartpeppar 
maizena 
en skvätt soja 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200grader 
Blanda ströbröd och vatten i en skål. Låt svälla i 10 minuter. 
Lägg i färsen och salt. Blanda väl. 
Rör ner ägg, peppar, paprikapulver och lök. Blanda. 
Forma biffarna och stek snabbt i en stekpanna med en klick smör. 
Lägg i en ugnssäker form. Tillaga i ugnen i ca 10minuter. 
Skaka och skiva löken, stek i samma stekpanna som biffarna. Löken ska få en gyllenbrun färg. Lägg i en skål. 
Häll ner grädde och vatten i stekpanna med fettet från biffarna och löken. 
Rör ner lingonsylt och smula ner buljongtärningen. 
Ta en skvätt soja för att få lite färg. 
Strö i maizena så att såsen blir tjock. 
Smaka av med svartpeppar. 
 
Servera pannbiffarna med kokt potatis, brunsås, stekt lök och lingonsylt.
Vi stekte även lite bacon som vi toppa våra pannbiffar med. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Emma Li

Fin sida, bra recept!

Svar: Tack så mycket !! =)
Veras kök

2013-01-14 @ 17:02:50

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0