Pannbiff med brunsås och stekt lök
Husmanskost när den är som bäst. Igår blev det pannbiff med brunsås och stekt lök.
Pannbiff med brunsås
ca 500gram nötfärs
4msk ströbröd
1 1/2dl vatten
1tsk salt
1ägg
1st finhackad gullök
svartpeppar
paprikapulver
1st gullök
3dl vispgrädde
1dl vatten
1msk lingonsylt
1st buljongtärning
svartpeppar
maizena
en skvätt soja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200grader
Blanda ströbröd och vatten i en skål. Låt svälla i 10 minuter.
Lägg i färsen och salt. Blanda väl.
Rör ner ägg, peppar, paprikapulver och lök. Blanda.
Forma biffarna och stek snabbt i en stekpanna med en klick smör.
Lägg i en ugnssäker form. Tillaga i ugnen i ca 10minuter.
Skaka och skiva löken, stek i samma stekpanna som biffarna. Löken ska få en gyllenbrun färg. Lägg i en skål.
Häll ner grädde och vatten i stekpanna med fettet från biffarna och löken.
Rör ner lingonsylt och smula ner buljongtärningen.
Ta en skvätt soja för att få lite färg.
Strö i maizena så att såsen blir tjock.
Smaka av med svartpeppar.
Servera pannbiffarna med kokt potatis, brunsås, stekt lök och lingonsylt.
Vi stekte även lite bacon som vi toppa våra pannbiffar med.
Kommentarer
Postat av: Emma Li
Fin sida, bra recept!
Svar:
Veras kök
Trackback