Västerbottenpaj

Det blev västerbottenpaj till räkfrossan i lördags. Tycker om västerbottenost för den har en sådan god och kraftfull smak. Inte för kraftig men precis sådär lagom. Ibland när jag gör ostpaj brukar jag ta halva prästost och halva västerbottenost, denna gången blev det endast västerbottenost.
Västerbottenpaj:
3dl vetemjöl
125gram smör
2msk kallt vatten
3st ägg
2 dl grädde
3dl riven västerbottenost
salt och peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader
Smält smöret något, låt svalna
Blanda mjöl, smör och vatten i en bunke
Tryck ut degen i en form, gärna upp på kanterna
Ställ formen i kylskåpet i ca 15 minuter
Under tiden gör du fyllningen
Rör ägg, ost och grädde i en skål. Smaka av med salt och peppar
Fyll sedan formen
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter
Servera pajen ljummen, toppa med creme fraiche, finhackad rödlök och löjrom.
Kommentarer
Trackback