Västerbottenpaj

 
Det blev västerbottenpaj till räkfrossan i lördags. Tycker om västerbottenost för den har en sådan god och kraftfull smak. Inte för kraftig men precis sådär lagom. Ibland när jag gör ostpaj brukar jag ta halva prästost och halva västerbottenost, denna gången blev det endast västerbottenost. 
 
Västerbottenpaj: 
3dl vetemjöl 
125gram smör 
2msk kallt vatten 
 
3st ägg 
2 dl grädde 
3dl riven västerbottenost 
salt och peppar 
 
Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader
Smält smöret något, låt svalna 
Blanda mjöl, smör och vatten i en bunke 
Tryck ut degen i en form, gärna upp på kanterna
Ställ formen i kylskåpet i ca 15 minuter 
Under tiden gör du fyllningen 
Rör ägg, ost och grädde i en skål. Smaka av med salt och peppar
Fyll sedan formen 
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter 
 
Servera pajen ljummen, toppa med creme fraiche, finhackad rödlök och löjrom. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0