Fröknäcke
Detta knäcke hade en arbetskamrat med sig för ett tag sedan och det var så himla gott. Var tvungen att göra det själv och bjuda F. Har aldrig gjort knäckebröd innan och varför undrar jag nu. Himla enkelt och gott. Detta kommer att göras fler gånger. Ni måste testa !! En god ost och en god marmelad till. Super duper.
Fröknäcke
2dl grovt rågmjöl
2dl havregryn
1dl solrosfrön
1/2dl linfrön
1/2dl sesamfrön
1/2dl salt
3 1/2dl vatten
Till garnering:
Flingsalt och sesamfrön
Gör så här
Sätt ugnen på 135 grader
Blanda samman alla ingredienser och låt smeten svälla i ca 5 min. Bred ut blandningen på en bakplåtspapper klätt plåt med hjälp av en slickepott. Var noga med att bre ut smeten jämt.
Blanda samman alla ingredienser och låt smeten svälla i ca 5 min. Bred ut blandningen på en bakplåtspapper klätt plåt med hjälp av en slickepott. Var noga med att bre ut smeten jämt.
Strö över flingsalt och sesamfrön
Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme, skär knäckebrödet i smala sticks (som bilden) och grädda sen knäckebrödet i ca 30 min.
Tag ut och dela i önskade bitar medan brödet fortfarande är varmt.
Klart och färdigt att servera med en god smakrik ost och marmelad.
Kommentarer
Trackback