Risotto och bruschetta fylld kycklingfilé
Igår gjorde jag ett nytt försök på att göra risotto. Förra gången jag laga risotto til Fredrik var jag för snabb och risotton blev inte alls så klibbig och god som jag vill ha den. Igår tog jag mig tiden att göra den bästa risotton.
Risotto:
4dl avorioris
2 scalottenlök
2 msk smör
2 dl vitt vin
2 scalottenlök
2 msk smör
2 dl vitt vin
8-9 dl hönsbuljong
2dl färskriven parmesanost
salt och peppar
Hacka löken fint. Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk. Häll i riset efter någon minut och fräs alltsammans glansigt under 2-3 minuter. Tillsätt vinet. Späd sedan i omgånger och under omrörning med buljong. Låt riset suga upp all buljong innan man fyller på med ny. Lite i taget. Låt riset koka på svag värmre i 20min tills riset känns mjukt. Rör ner den färskrivna osten och en liten klick smör. Smaka av med salt och peppar. Hacka även i lite färsk chili för lite sting i risotton.
2dl färskriven parmesanost
salt och peppar
Hacka löken fint. Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk. Häll i riset efter någon minut och fräs alltsammans glansigt under 2-3 minuter. Tillsätt vinet. Späd sedan i omgånger och under omrörning med buljong. Låt riset suga upp all buljong innan man fyller på med ny. Lite i taget. Låt riset koka på svag värmre i 20min tills riset känns mjukt. Rör ner den färskrivna osten och en liten klick smör. Smaka av med salt och peppar. Hacka även i lite färsk chili för lite sting i risotton.
Bruschetta fylld kycklingfile:
4st kycklingfiléer
Bruschetta/Tapenade (Willys)
Parmaskinka
Tandpetare
Salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär ett snitt i varje filé och fyll kycklingen med en rejäl tesked tapenade.
Salt och peppra och bind ihop kycklingen med hjälp av en tandpetare.
Så att allt blir där det ska vara.
Stek kycklingen i smör, hastigt på hög värme.
Tillaga kycklingen i ca 25 minuter.
Klart att servera med en god svampröra med lök och stekt sparris.
Kommentarer
Trackback