Fetaostfylld kycklingfilé med pilaffris
Det är himla enkelt att få ihop saftiga och goda kycklingfiléer. Bäst är att fylla dem med godsaker, denna gången blev det skinka, fetaost och en kvist färsk rosmarin. Serverades med pilaffris och sallad.
Fetaostfyllda kycklingfiléer
4 pers
5 st kycklingfiléer
5 st skivor skinka ( valfritt ) vi valde en kryddad rökt skinka
100 gram fetasot i bit
provencalsk krydda
5 st kvistar färsk rosmarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär ett snitt uppe på kycklingfiléerna.
Krydda med provencalisk krydda.
Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn hastigt filéerna runt om.
Ta av kycklingfiléerna från stekpannan.
Ta en skiva och stoppa i snittet på filéen.
Skiva fetaost. Toppa ner ett par bitar fetaost och en kvist rosmarin i varje filé.
Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form.
In i ugnen i ca 20 minuter, till kycklingen är genomstekt.
Pilaffris
1 st gul lök
1 st paprika
5 dl vatten
1 st buljongtärning kyckling
2 1/2 dl ris
Gör så här:
Skala och hacka löken.
Dela paprikan i bitar.
Hetta upp en stekpanna med en klick smör.
Bryn lök och paprika. Tillsätt riset och låt det steka med i ca 5 minuter.
Rör om hela tiden.
Häll i vatten. Smula ner buljongtärningen.
Låt det koka på svag värme i ca 15- 20 minuter
Sås:
Skyn från stekpannan
4 dl grädde
1 st buljongtärning kyckling
0.5 - 1 msk vitt vin
Gör så här:
Hetta upp pannan som du stekt kycklingen i.
Häll ner grädde, låt det koka upp.
Tillsätt vin och smula ner buljongtärningen.
Smaka av med svartpeppar.
Låt det koka ett par minuter.
Kommentarer
Trackback