Hel kyckling i ugn
Var så otroligt hungrig så jag glömde helt bort att ta bild på när kycklingen var klar. Jag stoppade kycklingen med en apelsin och rosmarin.
Hel kyckling i ugn.
1 kg hel kyckling
3 st apelsiner
Färsk rosmarin
4 st vitlöksklyftor
2 msk flytande honung + ca 1-2 msk
flingtsalt, svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen 225 grader.
Skala och dela en apelsin i bitar.
Fyll kycklingen med apelsinen och även ett par (ca 5 st) kvistar färsk rosmarin.
Dela och pressa apelsin nr 2 i en skål, ca 0,5 dl saft.
Pressa i vitlöksklyftor. Strö i lite flingsalt och svartpeppar.
Tillsätt honung. Ta bladen från 2-3 kvist rosmarin. Blanda om.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form, häll över "dressingen".
Ringla över lite honung.
Sätt formen i mitten av ugnen i ca 40- 50 minuter( tills kycklingen är genomstekt). Ta ut kycklingen efter halva tiden och pressa saft från en halv apelsin och ringla honung över kycklingen.Ös gärna kycklingen några gånger med skyn från ugnsformen. Ringla över honung ytterligare en gång och pressa apelsinsaft precis (10 min) innan kyckligen är klar.
Kommentarer
Trackback