Kalljästa frukostbullar

 
Perfekta frukostbullar som man gör kvällen innan. Tycker själv att det är otroligt jobbigt att stå och göra bullar direkt på morgonen. P.g.a jäsning m.m. Denna deg går snabbt att vända ihop kvällen innan, sen in i ugnen på morgonen dagen efter i ca 10-12 min. Klart !! Kan knappast bli mycket smidigare. 
 
Kalljästa frukostbullar 
ca 10 st 
 
25 gram jäst 
3 dl vatten 
2 msk olivolja 
1 msk flytande honung 
3 dl grahamsmjöl 
5 dl vetemjöl 
 
Gör så här: 
Smula ner jästen i en bunke, rör ut jästen med kallt vatten. 
Rör till jästen löser sig. 
Tillsätt honung och olivolja. Blanda om. 
Häll i grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Arbeta så att allt blandar sig. 
Knåda  degen på ett mjölat bord. Tillsätt ev. lite olivolja om degen är för torr. 
Dela degen och rulla till bullar. 
Lägg på en bakpappersklädd plåt. 
Täck med en bakduk/handduk och ställ i kylskåpet över natten. 
 
Dagen efter: 
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med vatten. 
Grädda i ca 10 - 12 minuter. 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0